Felmérik a székelyek lelkiállapotát – SZINFOTOUR — Székelyudvarhelyi Ifjúsági és Turisztikai Információs és Tanácsadó Iroda

Felmérik a székelyek lelkiállapotát

Nemzetközi szinten egyre nagyobb figyelmet kap az országok és népcsoportok mentális jóllétének összehasonlítása. Az olyan mutatók, mint a Happy Planet Index, vagy Social Progress Index kidolgozása arra utal, hogy az egyes országok pénzügyi teljesítményére vagy politikai változására vonatkozó híreken túl az emberek lelkiállapotának felmérése is a polgári jóllét egyik fontos mutatója.

Magyarországon az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pozitív Pszichológia kutatócsoportja 2016-ban és 2018-ban elkészítette az ország boldogságtérképét internetes vizsgálat eredményei alapján. A legutóbbi eredményeket az ENSZ közgyűlése által a boldogság nemzetközi napjává nyilvánított március 20-án tették közzé.

Mennyire hasonlíthatók össze az eredmények a határon túli magyar közösségekével? Hogyan nézne ki Erdély, és ezen belül Székelyföld boldogságtérképe? A válaszadás értekében a Sapientia-EMTE, a budapesti ELTE – Pozitív Pszichológia Tanszékkel együttműködve, a Magyar Tudományos Akadémia Támogatásával, elkészíti a Székelyföld boldogságtérképét.

A felmérésbe egy on-line kérdőív kitöltésével lehet bekapcsolódni, ide kattintva: http://boldogsag.siculorum.ro/

A kérdőívet kitöltők között kisorsolunk egy kétszemélyes wellness alkalmat is a Bálványos Resort-ban, mely 2019 április hónap folyamán vehető igénybe.

További információk:

Dr. Krizbai Tímea, kutatásvezető
Tel:0745010377
e-mail: krizbaitimea@ms.sapientia.ro
Facebook: https://bit.ly/2Dz11do