Benedek Elek Pedagógiai Líceum

Cím: 535600 Székelyudvarhely, Márton Áron tér 2. szám, Hargita megye, Románia
Telefon: +40-266-218282
Fax: +40-266-218282

A nyolcvanhét éves székelyudvarhelyi tanítóképző mai hivatalos neve: Benedek Elek Pedagógiai Líceum. Az iskolaváros központjában, a Patkóra néző Mária Valéria műemlék épületben és a mögötte levő, 2002-ben átadott ingatlanban jelenleg 476 diák, 42 pedagógus, 7 pedagógiai kisegítő személy és 8 tagú személyzet tevékenykedik.

Ez az iskola a hagyományokra épülve ma is az erdélyi magyar pedagógusképzés szolgálatában áll. Elemi tagozatunk step by step alternatív rendszerével egyedülálló a városban. Az általános iskolai tagozatunkban a hagyományos módon, a középiskolai szinten tanító- és óvóképző, valamint a természettudományok-angol szakon tanulhatnak a diákok. Az iskola felszereltségének része az idegen nyelv, a természettudomány, valamint az számítástechnika szakterem. Rendezvényeink helyszínéül a kis iskola tetőtere szolgál, amely egyúttal tornateremként is működik. Egy felújított salakpálya is rendelkezésünkre áll a különböző sport- és szabadtéri események lebonyolítására.

Elemi osztályaink jól felszerelt osztálytermekben működnek, ahol a step by step alternatív oktatásnak megfelelő korszerű bútorzat és didaktikai eszközök ideálisak arra, hogy optimális körülmények között működhessen az oktatás és nevelés. Az elemi osztályokban két tanító vezeti a tevékenységeket, a gyermekek 5-6 fős csoportokban, központokban végzik feladataikat. Ilyen körülmények között a pedagógus könnyebben oda tud figyelni az egyéni sajátosságokra. A gyermekek napi programja délután folytatódik, ismételnek, elvégzik írásbeli feladataikat, a tanítók értékelik a munkájukat.

Fontosnak tartjuk, hogy szülőknek is kiemelt szerep jut a step by step osztályok működésében, a szokásosnál szorosabb a pedagógus-tanuló-szülőpartnerség, kapcsolat, ami az oktatás és nevelés minőségét szolgálja.

Szakirányok
Szakirány leírása:

Képességpróba szükséges: zene, rajz, testnevelés, beszédkészség

Képességvizsgák időpontja: nem ismert


Helyek száma: 28
Szakirány leírása:

Angol szóbeli és írásbeli nyelvvizsga szükséges, melynek átmenő jegye 6-os

Vizsgaidőpont: nem ismert


Helyek száma: 28

Főbb tantárgyak:

angol, matematika, kémia, fizika