– SZINFOTOUR — Székelyudvarhelyi Ifjúsági és Turisztikai Információs és Tanácsadó Iroda

Amit rólunk tudni kell

A SZINFO, a Székelyudvarhelyi Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda a székelyudvarhelyi fiatalok kezdeményezésére, az ifjak és az önkormányzat összefogásának eredményeként jött létre 1993-ban.

A SZINFO célja tájékoztató és tanácsadói szolgáltatásai révén szakmai segítséget nyújtani a fiatalok számára tanulmányaik, pályaválasztásuk, mindennapi életük során felmerülő gondjaik megoldásában.

A SZINFO főbb tevékenységei közé tartozik a felvételi tájékoztatás, a pályaválasztási tanácsadás, az állásközvetítés, különböző képzések és szabadidős tevékenységek szervezése, továbbá a hazai és a nemzetközi önkéntesség megszervezése és kihirdetése.

A SZINFO megszűnését követően a fiatalok többek között pályaválasztás, továbbtanulás, munkakeresés, pályázati lehetőségek és számos egyéb korosztályos jellegű kérdésben kérték az Udvarhelyi Fiatal Fórum segítségét, az UFF munkatársai pedig minden egyes alkalommal igyekeztek segítséget nyújtani.

2016 márciusától, több mint 10 év kihagyás után, a SZINFO ismét megnyitotta kapuit, újból az UFF – Udvarhelyi Fiatal Fórum együttműködésével, immár teljes körű, szakszerű tájékoztató és szolgáltató tevékenységet folytatva.

A SZINFO humánszolgáltató intézmény, alapszolgáltatásai díjtalanok. Az érdeklődőket hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között várjuk irodánkban, a Kossuth Lajos utca 20. szám alatt. Továbbá telefonon a 0266-215 970-es telefonszámon, e-mailen a szinfo@szinfo.ro címen, illetve Facebookon valamint a www.szinfo.ro weboldalon vagyunk elérhetőek.