Ösztöndíj nagycsaládban élő diákok és egyetemi hallgatók részére – SZINFOTOUR — Székelyudvarhelyi Ifjúsági és Turisztikai Információs és Tanácsadó Iroda

Ösztöndíj nagycsaládban élő diákok és egyetemi hallgatók részére

  2020. január 22.

A Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesülete ösztöndíjat hirdet nagycsaládban élő (minimum 3 gyerek egy háztartásban) középiskolások és egyetemi hallgatók részére.

Ösztöndíj megnevezése: Tündérvár ösztöndíj nagycsaládos diákoknak és egyetemi hallgatóknak.

Az ösztöndíjra pályázhatnak: olyan székelyföldi nagycsaládból származó diákok, akik Romániában, nappali tagozaton, közép vagy felsőfokú oktatási intézményben tanulnak lakhelyüktől különböző településen és tanulmányaik folytatásához anyagi segítségre van szükségük. A középiskolás diákok esetében kizáró jellegű a magyar tannyelvű oktatásban való részvétel.

A támogatás összege: egyetemi hallgatók esetében 1000 RON /félév, középiskolában tanuló diákok esetében 500 RON /félév.

Az ösztöndíj a 2019/2020-as tanévre vonatkozik, az első félévre vonatkozó ösztöndíjrészt 2020. február hónapban folyósítjuk, a második félévi ösztöndíjat pedig 2020. június végéig folyósítjuk.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2020. január 31. A pályázat eredményéről mindenkit e-mailben értesítünk legkésőbb 2020. február 15-ig.

Az elbírálás során előnyben részesítjük a következőket:
• a Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesülete tagjai
• jó tanulmányi eredmények
• háromnál több testvér (beleértve a pályázót is)
• ha egy időben több testvér is otthonától távol tanul
Kizáró ok: ha nem nagycsaládból származik a diák /hallgató, ha lakhelyével azonos településen végzi tanulmányait, hamis vagy félrevezető információk közlése.

További információk: https://www.facebook.com/tundervar/photos/a.278335625945282/809644999481006/?type=3&theater&ifg=1

Kérjük, hogy a jelentkező a fenti dokumentumokat egy PDF fájlban, a saját nevére átnevezve, küldje el a tundervar@sic.hu e-mail címre.