Művészeti kreativitásverseny középiskolásoknak – SZINFOTOUR — Székelyudvarhelyi Ifjúsági és Turisztikai Információs és Tanácsadó Iroda

Művészeti kreativitásverseny középiskolásoknak

  2019. február 27.

Pályázni digitális formátumban benyújtott munkákkal lehet 2019. február 21. – március 21. között.

A pályázat célja: ösztönözni az erdélyi és határon túli középiskolás hallgatókat a kreatív (zenei és/vagy képzőművészeti) önkifejezésre. A pályázat témája (vizuális és audiovizuális kategóriákban): fény. A pályázat formája: nyilvánosan meghirdetett verseny.
A pályázat kiírója és szervezője: Partiumi Keresztény Egyetem (Nagyvárad), Művészeti Tanszék.
A pályázat menetrendje: 2019. február 10. – pályázat meghirdetése; 2019. február 21. – alkotások beküldésének és feltöltésének kezdete, valamint a Facebook szavazás elindítása; 2019. március 21. – alkotások beküldésének vége; 2019. március 24. – a szavazás lezárása; 2019. március 28. – nyilvános eredményhirdetés és a díjak átadása.
Díjazás: 1. A Partiumi Egyetem Alapítvány Közönségdíja: a legtöbb szavazatban (like) részesített alkotás kapja, jelentkezési kategóriától függetlenül. Értéke: 1000 RON. 2. Szakmai díjak: kategória I. díj: 1000 RON; kategória II. díj: 500 RON; 3. A Pro Universitate Partium Alapítvány különdíja: legfeljebb kettő ítélhető oda a zsűri szavazatai alapján. Értéke: 400 RON. 4. Molnár Levente operaénekes különdíja: az énekes előadóművészet kategóriában ítélhető oda. 4. Dicséretek: kategóriánként legfeljebb két pályamunka részesülhet dicsérő oklevélben.
A díjak, oklevelek átadására és a kiválasztott munkák kiállítására a verseny zárórendezvényén kerül sor a Partiumi Keresztény Egyetemen, az egyetemi Nyílt Napon, 2019. március 28-án.
A verseny platformja: a PKE Művészeti Tanszékének Facebook-oldala (https://www.facebook.com/pkemuveszetitanszek)