Akkreditált informatika és szoftverfejlesztés képzés indul – SZINFOTOUR — Székelyudvarhelyi Ifjúsági és Turisztikai Információs és Tanácsadó Iroda

Akkreditált informatika és szoftverfejlesztés képzés indul

  2019. március 5.

Az Oktatási Minisztérium által akkreditált program átképzési lehetőséget biztosít mindazok számára, akik jelenlegi szakmájukból szeretnének áttérni az informatika és szoftverfejlesztés területére. Hasznos lehet a képzés azok számára is, akik már az IT-szakmában (vagy kapcsolódó doméniumban) tevékenykednek, de nem rendelkeznek felsőfokú végzettséggel ezen a szakterületen. A posztgraduális képzésre olyan személyek jelentkezhetnek, akik már rendelkeznek valamilyen felsőfokú végzettséggel (bármilyen tudományterületen), illetve egy államilag elismert felsőoktatási intézmény által kibocsátott ennek megfelelő oklevéllel.

A képzési szakemberek a BBTE Matematika és Informatika Kar egyetemi oktatói, akik a gazdasági szektorral is folyamatosan együttműködnek, és komoly fejlesztői tapasztalatokkal rendelkeznek. A hallgatók közvetlen kapcsolatban lesznek a helyi IT-szektor képviselőivel.

A 18 hónapos képzési program 3 félévre tagolódik. Az első két félév 12 modulra (6–6 tantárgy) épül.

A 2019 márciusában szervezett felvételire 25 helyet hirdettek meg. A felvételi egy logikai feladatokból álló, az algoritmikus gondolkodási készséget felmérő teszt lesz, kiegészítve számítástechnikai általános műveltségi kérdésekkel. A képzés hivatalos weboldalán mintafeladatok is elérhetőek.

A tandíj 2500 lej szemeszterenként. A partnerszervezetek és cégek által ösztöndíj lehetőséget is biztosítanak.

A beiratkozáshoz online előjelentkezés szükséges az egyetem weboldalán keresztül, ennek határideje március 14. A személyes beiratkozás Kolozsváron, az egyetem székhelyén történik március 15–19. között. Elegendő számú igénylés esetén a U-Hub március 16-án csoportos utazást is szervez a jelentkezőknek, melyhez regisztráció szükséges a közösség weboldalán. A felvételire március 23-án kerül sor Székelyudvarhelyen, majd ezt követően áprilistól indul az oktatás.

Az érdeklődők minden képzéssel kapcsolatos információt megtalálhatnak a Matematika és Informatika Kar weboldalán (www.cs.ubbcluj.ro), illetve a U-Hub honlapján (u-hub.ro), és a szervezőkhöz is fordulhatnak kérdésekkel a posztgrad@cs.ubbcluj.ro email címen.

A képzés a Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala által működtetett Regionális IT Fejlesztési Program támogatásával, a U-Hub Udvarhelyszéki IT&C Közösséggel és a Harghita Business Centerrel partnerségben valósul meg, így az első évfolyam Székelyudvarhelyen indul.

Közvetlen hivatkozások a képzés weboldalaira:

http://www.cs.ubbcluj.ro/oktatas/informatika-es-szoftverfejlesztes-posztgradualis-kepzesi-program/

https://u-hub.ro/atkepzesi-program/