Városi Jégkarnevál – SZINFOTOUR — Székelyudvarhelyi Ifjúsági és Turisztikai Információs és Tanácsadó Iroda

Városi Jégkarnevál

10:00 – Jelmezverseny és ügyességi játékok a gyerekeknek
12:00 – Jégkorongmérkőzés – Városi SportKlub Székelyudvarhely
13:00 – 16:00 Szünet
16:00 – Műkorcsolya bemutató – Csíkszeredai Sportklub és Sportiskola
17:00 – Ifjúsági ügyességi játékok és buli a jégen

Az idei Jégkarneválon a mindenki által kedvelt hagyományos programpontokon kívül sok újdonság is várja a karneválozó korcsolyásokat. A délelőtti program főként a gyereknek szól, 10 órától négy különleges kabala is lesz a jégen, akik a Székelyföldi Legendárium szereplői. Természetesen az arcfestést sem maradhat el, az UFF önkéntesei idén is gyönyörű maszkokat varázsolnak a gyerekek arcára. A jelmezverseny nyerteseit Jégkirálylány és Jégkirályfi díjjal jutalmazzák a szervezők, de senki sem fog üres kézzel hazatérni, hiszen ajándékok, forró tea és zsíros kenyér jut majd mindenkinek.
A gyerekeknek szóló délelőtti programot követően 12 órától jégkorongmérkőzést láthatunk, amelynek játékosai a Városi SportKlub (Székelyudvarhely) diákjai.
A délutáni program 16 órától veszi kezdetét. Díszvendég a Csíkszeredai Sportklub és Sportiskola műkorcsolyázó csapata, akik versenyprogramjaikat mutatják be a székelyudvarhelyieknek. A műkorcsolya bemutató után, 17-órától pedig megnyílik a pálya mindenki számára, félpályán kezdődnek a nagyobbaknak szóló ügyességi próbák és versenyek, félpályán pedig szabad korcsolyázás különleges zene-összeállításokra.
A jelmezbe érkező gyerekek és fiatalok ingyenesen korcsolyázhatnak egész nap, másoknak a pályán megszokott jegyek érvényesek (felnőtt jegy 10 lej, gyerek jegy 6 lej illetve aki csak gyereket kísérő szülő az 2 lejt kell befizessen).